Türkiye
year 16 YIL

Ekinciler Holding A.Ş. nin öyküsü, Türkiye’de özel sektör hareketine paralel olarak, 1960’lı yıllarda başladı. Holding’ in kurucusu Ali EKİNCİ, demir çeliğin ulusal kalkınmadaki önemini kavrayarak, aynı yıllarda ticaretten sanayiye geçme kararı aldı ve 1968’de kurulan, Ali Ekinci ve Evlatları Kolektif Şirketi ile holdingin temelleri atılmış oldu. Ali Ekinci’ nin izinden yürüyen ve Grubun, birçok farklı sektörlerde atılım yapmasını sağlayan Orhan Ekinci’ nin şirketlerin başına geçmesi , Topluluk ta büyümenin başlangıcı olarak anılabilir.



70’li yılların başında filizlenmeye başlayan demir çelik sektörü, Ekinciler Ailesi’nin İskenderun da açılan fabrikası ile gelişimini hızlandırdı. Aynı dönemde demir-çelik üretiminin yanı sıra, dış ticaret, uluslararası taşımacılık alanlarında da atılımlar gerçekleştirildi. Şirketler bazında hızlı ve güvenli adımlarla süren yükseliş, 1986 yılında Ekinciler Holding’ in kuruluşuyla artarak devam etti.

80’li yıllarda ihracata, 90’lı yıllarda ise kara ve deniz taşımacılığı ve genel inşaat taahhüt faaliyetleri ile hizmet sektörüne, özellikle finans alanına ağırlık verildi.

90’lı yıllar, toplam kalite uygulaması anlayışının yerleştiği Ekinciler Holding ve grup şirketlerinde çağdaş yapılanmanın başladığı dönemdir.

Ekinciler Holding bugün; kurucusu Ali EKİNCİ ve daha sonra Orhan EKİNCİ’ nin başlattığı globalleşen dünya ekonomisinin zamana karşı yarışan sürecinde, ulusal ve uluslar arası pazarlarda Ekinciler adını kalite ile özdeşleştirerek sürekli yaşatan, inşaat taahhütten denizciliğe, menkul kıymetlerden demir çeliğe, kendi sektörlerinde liderliğe ilerleyen, her adımın da kaliteyi ön planda tutan şirketlerden oluşmaktadır.

Devamını Oku
Ürünler

EKİNCİLER DEMİR VE ÇELİK SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

Görüntülemekte olduğunuz dile ait firma ürün resimleri henüz girilmedi...
Konum

EKİNCİLER DEMİR Mesaj Gönder

Tedarikçi ile iletişime geçin
0 /35
Lütfen adınızı ve soyadınızı giriniz.
Lütfen ülke seçiniz.
0 /10000
Lütfen mesaj giriniz.
Ücretsiz mesajlaşma ile anında ihracat