Türkiye
year 11 YIL

Büyük büyük dedelerimizin mesleği olan Tahin ve Tahin Helvası üretiminin, ailemizin mazisinde 200 seneyi bulan bir geçmişi vardır. 2010 senesinde kurulmuş olan “Şenollar Gıda” , aslında çok daha köklü bir maziyi ve ustalığı bünyesinde barındırmaktadır. Bildiğimiz ve ulaşabildiğimiz kadarı ile tarihte geriye dönük olarak, 5 kuşak öncesine dayanan Tahin ve Tahin Helvası üretimi mesleğimiz, Süleyman Dedemiz ile başlayıp, onun oğlu olan Hüsnü dedemiz; namı diğer “ Paşa Dayı” ile devam etmiştir. O dönemlerde Paşa Dayı 'nın Helvasının namı, Rodos Adası'na kadar uzanmıştır. Daha sonra Hüsnü dedemizin oğulları olan Mustafa Şenol ve Süleyman Şenol dedelerimiz ile devam etmiş olan mesleğimiz, onlardan da oğulları Hüsnü Şenol ve Haşmet Şenol 'a devrolmuştur. Yazılı kayıtlardan ulaşılan en eski belge, Bayramiç 'te bulunan üretim tesisindeki bir helva yoğurma tepsisinin üzerindeki Osmanlıca yazılardan gelmekte ve “ ihtiyaca binaen üretilmiştir“ yazısı altında tarih olarak “1853” senesi emaresi okunmaktadır. Bizden önceki 4 kuşağın içine doğduğu ve mesleği haline gelen Tahin ve Tahin Helvası üretimi işini, biz 5. Kuşak olarak, eski mistik ve doğal üretim süreçlerinin özüne sağdık şekilde ve %100 doğallık felsefesini koruyarak, 21. Yüzyılın teknolojik altyapısını kullanarak geleceğe taşımak hedefi ile üretin sürecimizin başında Haşmet Şenol 'un ustalığında devraldık. Günlük 4 Ton Susam işleme kapasitesinde, 1000m2 kapalı alana sahip tamamı anti bakteriyel özel malzeme ile kaplı, Çanakkale Organize Sanayi Bölgesinde kurulu tesisimiz ile iki asırlık bu lezzeti, tecrübeyi ve ustalığı , gelecek nesillere aktarmak yolunda ilerlemekteyiz.

Devamını Oku
Konum

SENOLLAR GIDA Mesaj Gönder

Tedarikçi ile iletişime geçin
0 /35
Lütfen adınızı ve soyadınızı giriniz.
Lütfen ülke seçiniz.
0 /10000
Lütfen mesaj giriniz.
Ücretsiz mesajlaşma ile anında ihracat